Sabateria Álvarez

Project ALVAREZ (1)

Superfície | 250
Any | 2017
Ciutat | Rambla de Catalunya, 96 Barcelona
Autors | Sandra Vidal i Mireia Masdeu (Vidal Masdeu)
Fotògraf | Tomás Montes

La nova sabateria Álvarez de Rambla Catalunya, havia de ser molt més actual però mantenint l’essència de la marca, aprofitant part del mobiliari de fusta existent a l’antic local. El local presentava molts desnivells i per evitar esglaons i millorar l’accessibilitat, es va anivellar l’espai amb rampes i espais plans d’exposició. La zona de l’entrada i l’antic aparador es va deixar oberta per tal de convidar a entrar a la gent que passejava pel carrer. Per fer conviure els mobles antics amb la nova botiga, es va fer una caixa neutra i es van escollir amb cura els materials. Com a paviment, es va optar per a una solera blanca de formigó i a les parets es va col·locar un paper de paret blanc amb motllures, que recordava el sostre de l’antiga botiga i a les típiques cases de l’eixample. Per donar lleugeresa, es va introduir vímet i llum inferior a les prestatgeries suspeses i per aportar color es van penjar kokedamas i al final de la botiga es va crear un pati anglès enjardinat.